Klubbtur til Bohuslän. August 2022

Fredag 12. august

Værgudene var på vår side helt fra 10 glade padlere entret Color Line i Sandefjord, og Heidi og Harald som kom litt seinere på fredagskvelden til Musön kunne nyte solnedgang samtidig som en trillrund måne krabbet seg over horisonten. Det er godt å være camper når temperaturen i både luft og vann ligger stødig over 20 grader.

Musön er ikke den vakreste perlen i Bohuslän-skjærgården, men nytt toalett, værsikker padling fra Grebbestad og god plass gjør nordspissen av øya til et godt startsted.

Lørdag 13. august

Lørdag kom med svak sørlig vind. Planning is everything – but a plan is nothing. Vi skrinla tanken på småturen rundt Musön – dette var helga for å komme seg ut i det åpne havet. Perfekt for å forsere Gula Humpen. Vi brukte hele dagen på 20 km til nytelse – god tid til både mat og bading. Turlederen fikk et lettere tilfelle av solstikk – som resulterte i circlenavigation rundt Ulsholmen før vi slo leir. Her var det godt rom for tilgivelse. En fantastisk solnedgang fra «fjelltoppen» på Ulsholmen, mens vi så fyret bli tent på Ursholmen vest for Kosterøyene. Varm og mørk kveld – og Nina fikset juletrebelysning som erstatning for kveldsbålet. God stemning gjennom kvelden og føre-var i forhold til brann i knusktørre omgivelser.

Kajakkpadlere på vei ut fra Musön
Kajakkpadlere på vei ut fra Musön
Vi padler ut fra Morö etter lunsjpause
Vi padler ut fra Morö etter lunsjpause

Søndag 14. august

Det var på grensen til kvelende varmt søndag. Takk til Kristine som tryllet fram lynlim for å fikse knuste solbriller. Vi drøyde hjemturen ved å sette kursen nordvestover, og fikk med oss øyer og skjær slik at vi kom inn i indre leia mot Havstensund. Plutselig fløt det iskrem til alle i havneområdet. Siste stopp på innsiden av fyret ute på Gula Humpen, før de siste svettedråpene rant som avrunding på nok en dag med i overkant av 20 km padling tilbake til Grebbestad.

En uforglemmelig tur i fantastisk svensk skjærgård. Men litt kjedelig med overivrig sikkerhetsvakt før avreise fra Sandefjord som konfiskerte alle tilgjengelig gassbokser før vi slapp om  bord på ferga. Ny praksis er innført – uten av noen av oss klarte å se rasjonale bak denne gassfrykten. 300 gram gass på lukket flaske er farlig, mens 12 kg dunk på campingbiler er ok? Kanskje klubben burde kontakte Colorline for å undersøke dette litt nærmere?

Nå har vi 8 gassbeholdere liggende på lager hos Colorline i Sandefjord, men takk til Ingunn som henter boksene! PS: gassbokser er ikke lett å få tak i hos broderfolket – men Kajakkcenteret i Grebbestad kom oss til unnsetning.

Solnedgang på Ulsholmen
Solnedgang på Ulsholmen
Natt på Ulsholmen
Natt på Ulsholmen