Kurs

Våre neste kurs

jun 22
22.06.2024 - 23.06.2024
jun 29
29.06.2024 - 30.06.2024
aug 03
03.08.2024 - 04.08.2024
aug 10
10.08.2024 - 11.08.2024
sep 21
21.09.2024 - 22.09.2024

Vil du begynne å padle kajakk?

Har du padlet en stund og vil lære mer?

Vi har dyktige instruktører som arrangerer kurs i kajakkpadling hele sommersesongen. Vi arrangerer grunnkurs, teknikkurs og aktivitetslederkurs i havpadling, der vi følger Norges Padleforbunds våttkortstige. I tillegg arrangerer vi flere interne kurs, som padling i bølger, navigasjon i kajakk, vinterpadling og rullekurs.

Etter å ha gjennomført grunnkurs havpadling hos oss kan du melde deg inn gratis  for resten av året. Du får da tilgang til å leie kajakker og annet utstyr.

Grunnkurs Hav gir en første innføring i kajakkpadling, med hovedvekt på sikkerhet og framdrift. Dette kurset passer for deg som aldri har sittet i en kajakk før, eller for deg som har padlet litt men aldri tatt noe kurs. Grunnkurs Hav er en forutsetning for å delta på Havpadlerne Færders fellesturer, og det kreves ofte for å få leie kajakk andre steder.

Se oversikt over grunnkursene våre her.

Teknikkurs Hav bygger videre på Grunnkurs Hav. Teknikkurset passer for deg som har tatt grunnkurset og padlet litt, og nå vil videreutvikle deg ved å lære nye teknikker og bli en bedre padler.

Se oversikt over teknikkursene våre her.

Finn kurset ditt i oversikten på denne siden eller i kalenderen vår. Kursbeskrivelsen inneholder en link til påmelding i Norges Padleforbunds Våttkort. Du kan også søke opp kurs direkte fra Våttkort.

Se oversikt over alle kursene våre her.

Når du har meldt deg på, vil du motta en email fra oss med detaljert informasjon om kurset og om betaling.

Padling passer for nesten alle, det er helse i hvert åretak!

Spesielt ser vi at stadig flere godt voksne ser verdien i å padle kajakk. Å sitte i en kajakk som glir stille fram ved hjelp av din egen motor gjør godt både for fysisk og mental helse.

Kajakkpadling byr på fine opplevelser og store kontraster, vi nevner:

  • Stille vann, eller brott og surf
  • Godværspadling på fine sommerdager, eller vinterpadling mellom snødekte svaberg
  • Turer i nærområdet, eller lengre ekspedisjoner til inn- og utland
  • Padling er sosialt. Hos Havpadlerne Færder finner du hyggelige folk å padle på tur sammen med.
  • Overnattingsturer. Kajakken har god plass til telt, sovepose, mat og annet som gjør turen trivelig.

Egen kajakk med alt nødvendig utstyr kan være en liten investering. Men du trenger ikke kjøpe alt fra første dag. Som medlem i Havpadlerne Færder kan du leie det du trenger for å padle: Kajakk, åre, flytevest og spruttrekk. Medlemskapet er gratis ut året for de som har tatt kurs hos oss. 

Vi anbefaler nye padlere å bruke litt tid på å finne ut hva som passer før de kjøper eget utstyr. Lei kajakk av klubben og prøv forskjellige typer og størrelser. Bli med på fellesturer og lytt til erfarne padlere. Spør andre om å få prøve kajakken deres, det har vi tradisjon for i klubben vår. 

Når du har funnet ut at padling er tingen for deg, anbefaler vi at tørrdrakt er noe av det første du kjøper deg. En god tørrdrakt koster noen tusen, men den utvider padlesesongen betraktelig. Med tørrdrakt kan du padle året rundt, og du er godt beskyttet dersom du skulle havne i vannet når det er kaldt. Havpadlerne Færder krever at deltakere bruker tørrdrakt på fellesturer fra oktober til april. 

Kajakker finnes i mange størrelser og prisklasser, i plast og glassfiber og med og uten ror. Hos Havpadlerne Færder er det mest vanlig med såkalt britisk stil havkajakk. Denne kajakktypen har svært gode egenskaper i bølger, den er uten ror, men har i stedet senkekjøl, såkalt skeg. Klubbens utleiekajakker er av denne typen. Men vi er åpne for alle typer padlere og kajakker, det finnes sikkert like mange oppfatninger om kajakker og utstyr som det finnes padlere.