Vil du begynne å padle eller har du padlet en stund og vil lære mer? 

Vi har dyktige instruktører som arrangerer kurs hele sommersesongen. Vi arrangerer grunnkurs, teknikkurs og aktivitetslederkurs i havpadling, der vi følger Norges Padleforbunds våttkortstige. I tillegg arrangerer vi flere interne kurs, som padling i bølger, navigasjon, vinterpadling og rullekurs.

Etter å ha gjennomført grunnkurs hos oss, kan du melde deg inn gratis  for resten av året. Du får da tilgang til å leie kajakker og annet utstyr. For de som har padlet en stund arrangerer vi teknikkurs og aktivitetslederkurs.

Grunnkurs Hav gir en første innføring i kajakkpadling, med hovedvekt på sikkerhet og framdrift. Dette kurset passer for deg som aldri har sittet i en kajakk før, eller for deg som har padlet litt, men aldri tatt noe kurs. Grunnkurs Hav er en forutsetning for å delta på Havpadlerne Færders fellesturer, og det kreves ofte for å få leie kajakk andre steder.

Se oversikt over grunnkursene våre her.

Teknikkurs Hav bygger videre på Grunnkurs Hav. Teknikkurset passer for deg som har tatt grunnkurset og har padlet litt, og nå vil videreutvikle deg ved å lære nye teknikker og bli en bedre padler. Teknikkurs Hav kreves for enkelte av Havpadlerne Færders fellesturer.

Se oversikt over teknikkursene våre her.

Finn kurset ditt i oversikten på denne siden eller i kalenderen vår. Dersom kurset er åpnet for påmelding, vil en link i kursbeskrivelsen ta deg videre til påmelding i Våttkort. Du kan også søke opp kurs direkte fra Våttkort.

Når du har meldt deg på, vil du motta en email fra oss med detaljert informasjon om kurset og om betaling.

Padling passer nær sagt for alle, det er helse i hvert åretak. Spesielt ser vi at stadig flere godt voksne ser verdien i å padle kajakk. Å sitte i en kajakk som glir stille fram ved hjelp av din egen motor gjør godt både for fysisk og mental helse.

Kajakkpadling byr på fine opplevelser og store kontraster, vi nevner

  • Stille vann, eller brott og surf
  • Godværspadling på fine sommerdager, eller vinterpadling mellom snødekte svaberg
  • Turer i nærområdet, eller fellesturer i inn- og utland
  • Padling er sosialt. Hos Havpadlerne Færder finner du hyggelige folk å padle på tur sammen med.
  • Overnattingsturer. Kajakken har god plass til telt, sovepose, mat og annet som gjør turen trivelig.

Egen kajakk med alt nødvendig utstyr kan nok være en investering. Men du trenger ikke kjøpe alt fra første dag. Som medlem i Havpadlerne Færder kan du leie det du trenger for å padle, altså kajakk, åre, flytevest og spruttrekk, og medlemskapet er gratis ut året for de som har tatt kurs hos oss. Utleiekajakkene er først og fremst beregnet for ferske padlere som ennå ikke har kjøpt sitt eget utstyr.

Vi anbefaler nye padlere å bruke litt tid på å finne ut hva som passer for seg før de kjøper eget utstyr. Lei kajakk av klubben og prøv forskjellige typer og størrelser. Bli med på fellesturer og lytt til erfarne padlere. Spør gjerne andre om å få prøve kajakken deres, det har vi sterk tradisjon for i klubben vår. 

Når du har funnet ut at padling er tingen for deg, anbefaler vi at tørrdrakt er noe av det første du kjøper deg. En god tørrdrakt koster noen tusen, men den utvider padlesesongen betraktelig. Med tørrdrakt kan du padle året rundt, og du er godt beskyttet dersom du skulle havne i vannet når det er kaldt. Havpadlerne Færder krever at deltakere bruker tørrdrakt på fellesturer fra oktober til april. 

Kajakker finnes i mange størrelser og prisklasser, i plast og glassfiber og med og uten ror. Hos Havpadlerne er det mest vanlig med såkalt britisk stil havkajakk. Denne kajakktypen har svært gode egenskaper i bølger, den er uten ror, men har i stedet senkekjøl, såkalt skeg. De fleste av klubbens utleiekajakker er av denne typen. Men vi er åpne for alle typer padlere og kajakker, det finnes sikkert like mange oppfatninger om kajakker og utstyr som det finnes padlere.