Havpadlerne Færders sommertur 2023

Icon paddles

Knarren Brygge, Knarrlagsund, Hitra, 1. til 8. juli 2023

Havpadlerne Færders sommertur for 2023 går til Hitra på trøndelagskysten . Rundt øyene Hitra og Frøya ligger en nydelig skjærgård med fantastiske muligheter for havpadlere. Vi har reservert 25 plasser på Knarren Brygge i Knarrlagsund, med restaurant og Joker-butikk like i nærheten.

Arrangementskomite: Knut Kjelsås og Lars Hoff.

Krav til deltakelse

Turen er for aktive medlemmer i Havpadlerne Færder. Vi krever at deltakerne har vært med på klubbens fellesturer i løpet av våren, spesielt på noen søndagsturer. Deltakerne må kunne gjennomføre dagsturer på rundt 20 km i jevn fart på 5 km/t, med moderate bølger og litt vind. Vi anbefaler at alle har gjennomført padleforbundets Teknikkurs i havpadling.

Ta gjerne kontakt med arrangørene dersom du er i tvil om du bør være med.

Vi har plass til 25 deltakere. Dersom vi får flere påmeldinger enn vi har plass til, kan vi gi forrang til godkjente turledere for å sikre at vi kan ta godt vare på gruppa.

Se ellers HMS for deltakere på arrangement i regi av Havpadlerne Færder for regler som gjelder på klubbens arrangementer.

Padlingen

Vi planlegger en fellestur hver dag. Mye av padlingen vil foregå inne i skjærgården, men det er kort vei ut til åpent hav. Været på trøndelagskysten endrer seg fort, også midt på sommeren. Turene tilpasses været, men vi må regne med å møte noen bølger og jobbe litt i motvind. Pass på å få nok trening før turen!

Vi skal bo i et padleeldorado med en nydelig skjærgård og storhavet rett utenfor. Vi kan starte rett fra brygga i Knarrlagsund, men for å oppleve mer av området planlegger vi også noen turer der vi må kjøre et lite stykke først. Spesielt aktuelt er områdene ved Kvenvær på Hitra, Titran på Frøya og øyene ved Mausundvær nord for Frøya.

Ta en titt på  referatet fra turen til Bulandet i 2021, der får du et inntrykk av hva du kan vente.

Det er selvfølgelig mulig å stå over padlingen en dag eller to. Området byr på mange muligheter for turer i vakker natur og i et interessant kulturlandskap, se forslag her og her.

  • 00dager igjen

Betaling

Arrangementet er basert på selvkost og selvhusholdning. Prisen er estimert til 3700 kr pr. deltaker for hele uka, av dette må 1000 kr betales som forskudd ved påmelding. Prisen dekker overnatting på Knarren brygge inkludert sengetøy, håndklær, og utvask. Alt annet, som mat og transport, ordnes av hver enkelt, men avtal gjerne felles kjøring og matinnkjøp med andre deltakere. Vi planlegger å arrangere minst en felles middag i løpet av oppholdet.

Påmelding

Send påmelding til Knut Kjelsås. Du vil da få informasjon om innbetaling.