Sommerturen 2023. Forslag til turer

Icon paddles

Knarren Brygge, Knarrlagsund, Hitra, 1. til 8. juli 2023

Området og turene

Vi skal bo i et øyrike med vakker skjærgård og storhavet rett utenfor. Landskapet er mildt, med fine strender der det er enkelt å gå i land. Noen dager padler vi ut fra der vi bor, andre dager kan vi velge å kjøre et lite stykke først.

Tidevannsforskjellen er rundt to meter. Den må vi ta hensyn til når vi går i land, og den kan gi kraftige tidevannsstrømmer.

Vi planlegger en fellestur hver dag. Noen dager kan vi velge å dele gruppa. Dersom vi deler oss, må hver gruppe ha en ansvarlig turleder.

Vi planlegger en overnattingstur i telt til Sula, et fiskevær nord for Frøya.

Det er selvfølgelig mulig å stå over padlingen en dag eller to. Området gir mange muligheter for turer til fots eller på sykkel.

Planene er fleksible, kom gjerne med tips og ideer!

Turforslag

Sommerturen 2020 gikk også til Hitra. Den gangen bodde vi i Kvenvær, lengre vest på øya. Kartet til viser turene vi padlet i 2020 og noen nye interessante steder.

Her har vi listet opp noen interessante steder steder å oppsøke, det finnes også flere. 

KnarrlagsundHer bor vi. Vi setter ut fra brygga og padler ut Knarrlagsundet, enten østover mot Herøya, eller vestover på innsida av Fjellværsøya.
KvenværSupert utgangspunkt for padling nordover mot Bispøyan, eller sørover mot Skårøya.
TitranLigger på sørspissen på Frøya, omtrent ei time fra Knarrlagsund.
Her er vi ytterst mot havet og kan padle til Sletringen fyr, Norges høyeste. Området er fullt av holmer og kanaler der vi kan finne le.
Sula og MausundDette er et øyrike nord for Frøya med flere gamle fiskevær.
Vi kjører til fergeleiet på Norddyrøya og setter ut fra stranda like ved. Hit tar det omtrent 50 minutter å kjøre.
Dersom været tillater det, legger vi en overnattingstur til Sula. Her langt ute i havet finnes det et levende samfunn med rundt 50 fastboende, hotell og restaurant.

Kartpakker

Vi har satt sammen forslag til kartpakker for området, hentet fra Kartmannen.no. Kartene får riktig målestokk når de skrives ut på A4-papir. Noen aktuelle utgangspunkt for padleturer er merket av på kartene.