Havpadlerne Færders sommertur 2022

Icon paddles

Steinsund Marinesenter, Solund, 2. til 9. juli 2022

Havpadlerne Færders sommertur for 2022 går til øyriket Solund, helt ytterst i Sognefjorden. Området består av mer enn tusen små og store øyer og byr på fantastiske muligheter for havpadlere. Vi har leid Steinsund Marinesenter på øya Sula og har plass til 25 deltakere. Arrangementskomite: Nina Stenbakk, Knut Kjelsås og Lars Hoff.

Informasjon om stedet

Steinsund Marinesenter Informasjon Video fra hyttene
Hjemmeside YouTube
Området Fjord Norway Video: Norske padleperler – Solund
Store Norske Leksikon
Butikk Spar Solund  Hardbakke, 2 km fra Steinsund
Restaurant Skafferiet Mat & Drikke like ved butikken

Krav til deltakelse

Turen er ment for aktive medlemmer i Havpadlerne Færder. Vi planlegger turer på opptil 20 til 25 km hver dag. Vi må vi regne med å møte litt bølger underveis, men unngår brottpadling.

Vi krever at deltakerne har gjennomført padleforbundets Teknikkurs i havpadling eller har tilsvarende ferdigheter, og har vært med på noen av søndagsturene våre. Ta en titt på referatet fra turen til Bulandet i 2021, der får du et inntrykk av hva du kan vente.

Vi har satt ei grense på 25 deltakere. Dersom vi får flere påmeldinger enn vi har plass til, kan vi måtte gi forrang til godkjente turledere for å sikre at vi kan ta godt vare på gruppa. 

Se ellers HMS for deltakere på arrangement i regi av Havpadlerne Færder for regler som gjelder på klubbens arrangementer.

  • 00dager igjen

Padlingen

Vi skal bo blant mer enn tusen øyer med storhavet rett utenfor. Det gir fantastiske muligheter for fine padleturer sammen. Vi planlegger en fellestur hver dag, og noen dager kan det bli nødvendig å dele gruppa dersom forholdene krever det. Dersom vi deler oss, må hver gruppe ha en ansvarlig turleder med tilstrekkelig kompetanse for de aktuelle forholdene.

Været kan være friskt så langt ute, det kan endre seg fort, også midt på sommeren. Turene tilpasses været, men vi må regne med å møte noen bølger og jobbe litt i motvind. Pass på å få nok trening før turen!

Det er selvfølgelig mulig å stå over padlingen en dag eller to. Området er kjent for vakker natur, og byr på mange muligheter for turer til fots eller på sykkel. Det er også mulig å bli med Postbåten på øyhopping. Vi har samlet noen forslag til turer og interessante steder her, men det finnes flere muligheter.

Betaling

Arrangementet er basert på selvkost og selvhusholdning. Prisen er estimert til 3500 kr pr. deltaker for hele uka, av dette må 1000 kr betales som forskudd ved påmelding. Prisen dekker overnatting i Steinsund Marinesenter, inkludert sengetøy, håndklær, og utvask. Alt annet, som mat og transport, ordnes av hver enkelt, men avtal gjerne felles kjøring og matinnkjøp med andre deltakere. Vi planlegger å arrangere minst en felles middag i løpet av oppholdet.

Påmelding

Send påmelding til nina.stenbakk@gmail.com. Informasjon om innbetaling blir gitt når påmelding er bekreftet.